John Christian Elden har overt
...
John Christian Elden har overtatt som bistandsadvokat for Andrea Voll Voldum, og vurderer å ta ut en ny anmeldelse eller reise høyere erstatningskrav i den nye omtale voldtektssaken fra Hemsedal. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Elden vil ta Hemsedal-saken videre
Del
Advokat John Christian Elden har bedt Riksadvokaten om en begrunnelse for å vedta dommen i voldtektssaken i Hemsedal. Elden gjør dette på vegne av fornærmede i saken.

Torsdag skrev han brev til Riksadvokaten der han ber om begrunnelsen, før han tar stilling til 'hvordan saken kan håndteres videre', skriver Aftenposten .

Advokaten representerer nå fornærmede Andrea Voll Voldum i saken hvor tre menn ble frikjent for gjengvoldtekt av den 18 år gamle kvinnen i Hemsedal.

– Det er svært vanskelig å skjønne hvorfor dommen ikke ble anket bare ved å lese den. Slik den er skrevet, skriker den etter å bli anket til Høyesterett og trolig bli opphevet, skriver Elden i en epost til avisen.

LES: Demonstrasjoner i flere byer mot voldtektsfrikjenning

Ifølge advokaten er det fem måter å ta saken videre på: ny anmeldelse og tiltale mot de tre mennene med andre straffebestemmelser enn voldtektsbestemmelsene, en gransking av Riksadvokatens vedtak om å ikke anke saken, klage på Riksadvokatens vedtak til Menneskerettighetsdomstolen , fremme erstatningskrav mot Justisdepartementet , eller en økning i voldsoffererstatningen.

Elden har sammen med flere andre jusseksperter tidligere uttalt at dommen burde blitt anket til Høyesterett.

Riksadvokaten har ikke ønsket å kommentere innholdet i Eldens brev.