Ubaydullah Hussain nekter terrorrekruttering

Ubaydullah Hussain nektet straffskyld for terrorrekruttering til IS da rettssaken mot ham startet i Oslo tingrett. Også en 19 år gammel konvertitt som skal ha blitt vervet av Hussain, nekter straffskyld.

Hussain er tiltalt for terrorrekruttering og for å ha hjulpet fremmedkrigere med utstyr og rådgivning. 31-åringen er den første som er tiltalt etter bestemmelsene i straffeloven om å rekruttere fremmedkrigere.

Elektrosjokkvåpen

Med unntak av et punkt i tiltalen om oppbevaring av et elektrosjokkvåpen svarte begge de to tiltalte nei på spørsmålet om straffskyld på alle punktene. Aktor, Fredrik Ranke fra det Nasjonale statsadvokatembetet, startet deretter på sitt innledningsforedrag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ubaydullah Hussain møtte iOslo tingrett i lys rutet skjorte. Han er kortklipt og nybarbert. Verken Hussain eller 19-åringen tillater å bli fotografert eller filmet i forbindelse med rettssaken. Det er et omfattende sikkerhetsopplegg i forbindelse med rettssaken mot de to i Oslo tingrett.

«Reisebyrå»

Den tidligere svært profilerte talsmannen for den islamistiske gruppaProfetens Ummah ble først pågrepet sammen med dokumentarfilmskaperUlrik Imtiaz Rolfsen da de fulgte en da 18 år gammel norsk muslimsk konvertitt tilLandvetter flyplass i Göteborg i fjor sommer. Mannen, som nå er 19 år, er tiltalt sammen med Hussain i saken som starter torsdag.PST mener han ville slutte seg tilIS iSyria.

ForfatterÅsne Seierstad skriver i sin ferske bok «To søstre» at Ubaydullah Hussain skal ha fungert som et «reisebyrå» for dem som ville reise som fremmedkrigere til Syria.