Frisør Merete Hodne krever inn
...
Frisør Merete Hodne krever inntil 200.000 kroner i oppreisning fra hvert av medlemmene i Løgnaslaget som kalte henne «nazifrisør» i revysangen «en hårsår frisør fra Bryne». Stavanger tingrett har satt av tre dager til saken som starter tirsdag. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Løgnaslaget dropper fangeluer i rettssak om «nazifrisør» er krenkende
Del
Innen julefreden senker seg skal Stavanger tingrett ta stilling til om Løgnaslaget ustraffet kunne kalle Merete Hodne for «nazifrisør». Saken starter tirsdag.

Frisør Merete Hodne krever inntil 200.000 kroner i oppreisning fra hvert av medlemmene i revygruppa som kalte henne «nazifrisør» i sangen om «en hårsår frisør fra Bryne». Forestillingen «Løgnasevangeliet» ble sett av 25.000 tilskuere.

Rettssaken er den tredje i rekken for Hodne. Fra før er hun dømt til å betale 7.000 kroner i bot for brudd på diskrimineringsloven etter å ha nektet en hijabkledd kvinne adgang til frisørsalongen. Den saken gikk helt til Høyesterett. Hodne forsøkte også å få retten til å forby revygruppas bruk av begrepet «nazifrisør», men uten å få medhold.

– Knebling og sensur

Sist komikerne og frisøren møttes i retten, stilte saksøkte Per Inge Torkelsen og hans revykolleger med stripete fangeluer. Tirsdag er hodeplaget byttet ut med T-skjorter som viser en gitar, der strengene foran lydhullet er tegnet som gitter i en fengselscelle med to hender som holder i «gitteret».

Torkelsen sier til NRK at motivet er et bilde på det han beskriver som frisørens forsøk på å kneble ytringsfriheten og sensurere revygruppa.

Advokat Per Danielsen, som representerer Merete Hodne, sier på sin side at holocaust og det nazistene sto for ikke er noe man bør spøke med.

– Alvorlig beskyldning

– Å beskylde noen for å være nazist i dag er alvorlig, slår Danielsen fast.

L��gnaslagets advokat Brynjar Meling mener derimot at det blir feil å trekke jødeutryddelsen og Hitler-Tyskland inn i saken.

– «Nazifrisør» knytter seg til hennes holdninger til andre enkeltmennesker, og man skal være forsiktig med å tolke dette for langt, sier Meling.

Torkelsen sier at Hodne er «ei spretten dame som står for meningene sine».

– Og de er beinharde. Da må hun også tåle at det blir stilt spørsmål ved dem, sier han.

Tilbake i Frp

Hodne har tidligere vært aktiv i Pegida og Stopp islamiseringen av Norge.

I sommer meldte hun seg på nytt inn i Fremskrittspartiet, etter at hun for noen år siden etter eget utsagn ble bedt om å trekke seg «på en fin måte» fra partiet. I 2013 sto Hodne på plassen foran tidligere Frp-politiker Jan Simonsen på valglisten til Demokratene i Norge på deres liste i Rogaland.

Det hører med til historien at kvinnen som ble nektet adgang til frisørsalongen på Bryne, senere har kastet hijaben.

nazifrisør-krenkende,innenriks,nyheter,Kultur og underholdning,Scenekunst,norge,Riksnyheter,rogaland,merete hodne,nazifrisør,løgnaslaget,rettssak,stavanger tingrett,per inge torkelsen,per danielsen,ytringsfrihet,holocaust,brynjar meling,pegida,stopp islamiseringen,jan simonsen,demokratene i norge,demokratene