MANGLER ANSATTE: Den norske kirke mangler både prester, diakoner og organisert. Frimodig kirke vil hjelpe til. Illustrasjonsfoto av Kvinnherad kyrkje. Foto: Øystein Lid

Konservativt kirkenettverk vil avhjelpe rekrutteringskrisen i DNK

Frimodig kirke oppmuntrer kristne til å stå på en klassisk bekjennelse. Nå vil de hjelpe med verving der bemanningen er lav i kirken.

SENDER SØKNAD: Frimodig kirke sender inn søknad til Kirkerådet, forteller styremedlem Øivind Refvik.

Overfor Dagen bekrefter Øivind Refvik, styremedlem i Frimodig kirke, at nettverket vil søke om midler for å være med og bidra til at flere unge mennesker skal ønske å arbeide i kirken.

Frimodig kirke er et nettverk for bekjennelse, disippelskap og fornyelse i Den norske kirke som oppmuntrer kristne til å stå på en klassisk bekjennelse.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Nettverket ønsker å tilby kurs og medvandring til dem som arbeider med et kall, og vil på denne måten supplere undervisningen ved de teologiske lærestedene.

– Vi har kalt det et dannelsesløp, forklarer Refvik.

Akademia og personlig gudsforhold

– Vi ser for oss at det kan være noe for både hode og hjerte. Akademia har alltid strevd med å legge til rette for det personlige gudsforholdet. Kurset vil hjelpe studentene til å utvikle en dypere relasjon til den treenige Gud. Samtidig vil vi legge vekt på å videreføre den evangelisk-lutherske og apostoliske tro.

På mandag denne uken hadde ledere fra flere kristne organisasjonene et møte med Frimodig Kirke med tanke på å sende en felles søknad til Kirker­ådet i Frimodig kirkes navn.

Refvik ser for seg at det blir aktuelt å rekruttere folk til kirkelig tjeneste fra de kristne organisasjonene og fra forskjellige kirkelige miljø.

Han ønsker ikke å gå i detalj på hva konkret opplegget skal bestå i, men sier at det blir aktuelt å følge opp unge mennesker i løpet av studietiden blant annet gjennom kurs og retreat.

Det er tenkt at samlingene skal holdes på Solåsen pilegrimsgård ved Son i Akershus.

– Vi setter nå i gang en prosess som vi inviterer de kristne organisasjonene med på, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Stadig færre søkere til prestestillinger
Les også
Lokker søkere til jobber i kirken
Les også
– Utan migrantar er ein ikkje relevant
Les også
Studenter strømmer til kristne læresteder
Les også
Doblet studenttall og 13 millioner i økte gaveinntekter
Les også
Stabil rekruttering til norsk misjon