BESØKSREKORD: Det ble satt ny rekord med omkring 270.000 besøkende til Preikestolen i 2015.

Ny medlemsrekord i Turistforeningen

Den Norske Turistforening (DNT) kom i 2015 opp i 270.250 medlemmer, som er 12.500 flere enn året før. Dessuten ble det besøksrekord på Preikestolen.

Vi har nå gjennomført friluftslivets år, og det har vært et fantastisk år for oss, forteller generalsekretær Nils Øveraas i Turistforeningen til Dagen.

Godt fornøyd

Han er godt fornøyd med en medlemsvekst sist år på 4,8 prosent.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det har vært gjennomført 11.000 arrangementer rundt i landet. Vi har også åpnet 13 nye turisthytter, slik at vi har i dag totalt 519 hytter, legger Øveraas til.

Turistforeningen kan vise til en jevn oppgang de siste 15 årene.

Oslo og omegn er det største lokallaget med 80.630 (+ 3.629), og deretter følger Bergen 27.212 (+ 1.233) og Stavanger 24.028 (+ 983).

Stadig flere seniorer

– Vi ser at det er stadig flere seniorer som tar ut på turer, og de ser på dette som en sosial mulighet til å være sammen med andre. Dessuten er det barn og ungdom som øker mest i medlemsstatistikken, sier Øveraas.

Han understreker at å komme seg ut på tur er godt for helsen, og ikke minst for dem som sliter med ensomhet og psykiske problemer.

Rekord på Preikestolen

Preikestolen er fortsatt landets mest populære fjelltur, og i 2015 ble det satt ny rekord med omkring 270.000 besøkende.

Preikestolen er et verdenskjent fjellplatå, som ligger i Forsand i Rogaland. Det stuper 604 meter rett ned i Lysefjorden.

Den engelske TV-kanalen BBC kåret i høst Preikestolen blant sju av verdens mest magiske steder. BBC omtaler Preikestolen som den ultimate «cliff hangeren» og det perfekte settet for hvilket som helst episk Hollywood-film.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Preikestolen med besøksrekordDen Norske Turistforeningens liste over Norges ti mest populære fjellturer
Les også
Vil ha rullestolene ut i marka
Les også
Ny medlemsrekord i Turistforeningen