Jubileum for Sangfesten

Gospelfestivalen Sangfesten arrangeres denne helgen i Flekkefjord for 10. år 
på rad, med rekordmange sangere på scenen.

– Dette blir ikke bedre fordi det blir større. Det blir bedre når deltagerne opplever at de blir bedre sangere. Tall er morsomt, men innholdet er det viktige. Og fordi vi har levert bra innhold tidligere, så har folk kommet igjen.

STEVNEGUIDEN:Nasjonal oppslagstavle for kristen-Norge

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det sier initiativtaker Jon Løvland til Dagen. Han har med segMetodistkirken i Flekkefjord som ansvarlig arrangør.

Konserten holdes i idrettshallen i Flekkefjord søndag kveld. Søndag formiddag er det gospelmesse i Flekkefjord kirke.

– Konserten er ikke det egentlige målet. Hovedsaken er det som skjer over tre dager der sangerne øver inn 12 sanger. Konserten er produktet av det hele, påpeker initiativtakeren.

Spredning

Han startet med lokale sangere fra Flekkefjord i 2007. I år er deltakerne fra Finnsnes, Bergen og Gøteborg i tillegg til de lokale sangerne.

Den svenske gospelartistenSamuel Ljungblahd er årets gjestesolist og kordirigenter er Lene Nørrelykke og Ruth Waldron.

LES OGSÅ:Frir til det norske publikummet

Jon Løvland forteller at han fikk ideen til Sangfesten etter at koret han ledet besøkte en gospelfestival i København flere ganger.

Sangfesten har nå spredd seg til Oslo, Fredrikstad, Larvik og Porsgrunn. Løvland er blitt ansatt i Metodistkirken i Norge på fulltid som menighetsrådgiver. En av oppgavene hans er å følge opp Sangfestene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I Flekkefjord har de flyttet fra den lokale metodistkirken, via kirken til idrettshallen for å få plass til alle. Der gjør de om tribuneveggen til kortrapper.

Kostbart

I år er budsjettet på over 100.000 kroner. Inntektskildene er billettsalg, deltakeravgift og sponsorer. Den lokale banken har vært med gjennom alle ti årene og gitt en betydelig støtte.

– Metodistkirken har satset på denne happeningen. Det koster oss mye, men vi har gått for en toppsatsing som dette en gang i året. Vi har opplevd at det betyr noe for byen og distriktet. Dette er noe vi gir til byen, sier Løvland.