Styreleder Kristine Eiken Sortland i Åpne Dører nå.

Åpent opprør i Åpne Dører

Åpne Dørers styre nektet lørdag å godta mistillitsforslaget mot dem. Da reiste over halvparten av de frammøtte i årsmøtet seg og gikk.

Dagen-kilder opplyser at det var 25 personer som lørdag forlot årsmøtet i Åpne Dører i protest mot at styret nektet å godta mistillitsforslaget mot dem.

Lang krangel

Faksimile av artikkelen i Dagen lørdag 24. oktober 2015.

Opprøret i Åpne Dørers rekker er representert ved personer i Åpne Dørers rekker som har hatt direkte kontakt med forfulgte kristne på reiser til land hvor kristne har vanskelige kår, men også av ansatte som er uenig med ledelsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Åpne Dører er ingen medlemsorganisasjon, men styreleder Kristine Eiken Sortland forklarte i Dagen lørdag: – Årsmøtet er åpent for våre interessenter, og det er ingen som blir nektet å ta opp saker der.

– Noe helt upassende

Eiken Sortland kom fredag med en utfyllende setning til dette sitatet.

– Jeg må jo ta forbehold om at det kommer noe helt upassende, la hun til i en e-post som grunnet tidlig deadline i Dagen ikke kom med i lørdagens avis.

Styrelederen sa også fredag at det da ikke var noen konflikt i Åpne Dører, med henvisning til at alle de ansatte som da var i arbeid, var fornøyd med arbeidssituasjonen.

Styrelederens oppfatning ble delt av verneombud Ole Lilleheim. Han viste imidlertid til at det fortsatt er tre personer som er langtidssykmeldt, nettopp med bakgrunn i konflikten i organisasjonen samt at to ansatte til har sagt opp sine stillinger og funnet seg annet arbeid.

De fem som har vært eller er i konflikt med ledelsen, har alle vært knyttet til kontoret i Kristiansand som i mange år har vært Åpne Dørers hovedkontor.

Les også
– Ingen konflikt i Åpne Dører nåÅpne Dører
Les også
Reagerte på hemmelighold
Les også
Sentrale ansatte sier opp i Åpne DørerKonflikt