Venstre-leder Trine Skei Grande sparket lørdag i gang valgkampen på Venstres landsstyremøte i Bergen. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Venstre: 6.600 flere barn får gratis barnehage

6.600 flere barnehagebarn vil få gratis kjernetid når en ny grense for redusert foreldrebetaling blir innført, sier Venstre-leder Trine Skei Grande.

– Flere barn i familier med dårlig råd får nå tilbud om gratis barnehageplass. Det betyr at flere barn får mulighet til å delta i fellesskapet, samtidig som foreldrene får mulighet til å delta i arbeidslivet. Det er bra for både barna og foreldrene, sa Grande da partiet lørdag var samlet til landsstyremøte i Bergen.

– Gratis kjernetid er et virkningsfullt tiltak for å forebygge fattigdom og utenforskap. Derfor har Venstre prioritert dette tiltaket i budsjettene de siste årene, sa hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

For å få rett til gratis barnehage, må en families inntekt ikke overstige 533.500 kroner per år. Vedtaket trer i kraft 1. august. I dag gis tilbudet til familier som har en samlet inntekt på under 450.000 kroner.

Venstres landsstyremøte markerer samtidig oppstarten på partiets valgkamp fram mot kommunevalget neste høst. I 2019 satser partiet på å stille med lister i minst 266 kommuner, en ørliten økning fra forrige kommunevalg. Da hadde Venstre lister i 317 kommuner, som tilsvarer 265 kommuner med dagens kommunestruktur.

NTB

Les også
Dette er bibel-tekstene barna skal få med seg
Les også
Nei til Pride i barnehagen
Les også
Barns deltagelse i homokampen
Les også
La barna lære å være frie med stolthet
Les også
Her er barnehagen som arrangerte Pride-tog