VG: Giske kan bli presset ut som Aps finanspolitiske talsmann

Dersom Trond Giske tvinges til å gå av som nestleder i Arbeiderpartiet, kan han også miste posisjonen som finanspolitisk talsperson, skriver VG.

– Det er både uaktuelt og utenkelig at Giske får lede finansfraksjonen hvis han må gå av som nestleder fordi han har sextrakassert kvinner i partiet, sier en sentral kilde i Ap tilavisa.

En annen sentral kilde ser det annerledes og viser til at det også er viktig at man er kvalifisert.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Og det er det ingen tvil om at Giske er. Han viste det sist i høst, da han la fram et veldig godt alternativt budsjett. Han er høyst kvalifisert til den jobben.

Giskes rådgiver Bård Flaarønning skriver i en tekstmelding til VG at Trond Giske er syk, og derfor ikke er tilgjengelig for kommentarer.

Avisen skriver at det vakte sterke reaksjoner i partiet det ble klart at Ap-leder Jonas Gahr Støre ofret Marianne Marthinsen som finanspolitisk talsperson for å gi jobben til Giske. Det toppet seg da to av partiets finanspolitiske rådgivere, Harald Jacobsen og Maria Schumacher Walberg, sa opp jobbene sine i protest mot Giske.

Marthinsen selv skal overfor flere ha gitt uttrykk for at det er uaktuelt å gå tilbake til vervet som finanspolitisk talsperson. Begrunnelsen skal være at det kan svekke varslernes troverdighet, og heller forsterke inntrykket enkelte forsøker å skape av at dette dreier seg om maktkamp.