Ap-leder Jonas Gahr Støre erkjenner at flere søsterpartier i Europa opplever krise, men vil ikke snakke om det i eget parti. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Støre: Ap skal ikke bli som andre sosialdemokratiske partier i Europa

Ap-leder Jonas Gahr Støre erkjenner at flere søsterpartier i Europa opplever krise, men vil ikke snakke om det i eget parti.

I et langt intervju med VG forteller Støre om sin plan for å gjenreise partiet etter valgfiaskoen og en turbulent periode. Ap er fortsatt under 25 prosent på meningsmålinger, men han vil ikke bruke ordet krise.

– Sosialdemokratiet er ikke i krise i landet vårt. Jeg vil si tvert imot. (...) Men flere sosialdemokratiske partier er i krise i Europa. Vår oppgave er å vise at Arbeiderpartiet ikke blir blant dem, sier Støre til avisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

For å få velgerne tilbake sier Støre partiet skal fremme en tydelig politikk som svarer på «utfordringer folk har i sin hverdag, i nærmiljøet og på jobb».

– Mulighetene i livene våre virkeliggjør vi i stor grad på jobb, og det løftet vi trenger for kompetanse og kunnskap, som regjeringen snakker om, men ikke leverer på, skal vi jobbe med, sier Støre.

Statsminister Erna Solberg (H) svarer at det er den vanlige «1. mai-kritikken» fra Støre.

– Vi andre får glede oss over at ledighetstallene går ned og at flere kommer i jobb, skriver Solberg til VG.

Les også
Listhaug: LO og Ap eier ikke 1. mai
Les også
Jensen refser Støre – roser Listhaug
Les også
Jensen vil vide ut Frp og ta eierskap om eldre
Les også
Går for en mer ansvarlig spillpolitikk
Les også
Frp vil ha flyktningstans og bruke pengene i nærområdene