Omkamp i KrFU

Flere i KrFs ungdomsparti ønsker ikke å låse moderpartiet til de borgerlige partiene, slik KrFUs landsstyre nylig gjorde.

Syv fylkesledere i KrFU og to personer som er innstilt til sentralstyret nekter å låse moderpartiet til de borgerlige partiene. De vil styrke sentrum i norsk politikk og holde åpen muligheten for å samarbeide med Ap, skriver Vårt Land.

Simen Bondevik, lokallagsleder for Follo KrFU og fylkesstyremedlem iAkershus KrFU, er en av dem som mener at KrFU og KrF må holde døren åpen for samarbeid med Ap.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det er veldig feil å stenge døren helt for Ap, sier Simen Bondevik (16) til Dagen.

LES:KrFU-leder topper listen i Akershus

Han er barnebarn av tidligere KrF-statsministerKjell Magne Bondevik. I samarbeidsdebatten i KrF og KrFU følger han i sin bestefars fotspor.

– Før vi utelukker Ap er det veldig viktig å høre hva de har å komme med. Vi bør gå i samtaler om politikk før vi avklarer hvem vi samarbeider med, sier Bondevik til Dagen.

– Følger du i din bestefars fotspor når det gjelder hvem KrF bør samarbeide med?

– Jeg snakker selvsagt mye politikk med han, og vi er enige om at dette er den riktige veien å gå.

Ser fram til debatt

KrFU-lederIda Lindtveit ser fram til god debatt om samarbeidsspørsmålet på landsmøtet om få uker.

– Er det for tidlig å stenge døren for eventuelt Ap-samarbeid i regjering nå?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det er det jo ulike meninger om. Landsstyrets anbefaling er at vi vil jobbe for et ikke-sosialistisk flertall, og at vi ønsker en regjering bestående av KrF, Venstre og Høyre. Dette blir en debatt på landsmøte, og den gleder jeg meg til, sier hun.

– Hvor mange på KrFU-grasrota tror du deler Simens synspunkt om å vurdere Ap?

– Jeg tror det er ulike meninger om dette i KrFU, og derfor har vi lagt vekt på å ha en inkluderende prosess der alle får fremme sine synspunkt, sier Lindtveit.

Hun understreker at det aller viktigste er å få KrF inn i regjering for å sikre mer gjennomslag for KrFs politikk.

– Vi mener det må gjøres mer for å redusere barnefattigdom i Norge, vi må sikre en bedre utviklingspolitikk, oljepengebruken må reduseres og klima må settes høyere på agendaen. Dette har verken den rødgrønne eller den blåblå regjeringen levert på, sier Lindtveit.