KrF-leder Knut Arild Hareide og Olaug Bollestad på vei inn til sentralstyremøte i KrF torsdag morgen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Ny, sterk måling for KrF

Midt oppe i Kristelig Folkepartis interne diskusjoner om politisk veivalg får partiet en oppslutning på 4,8 prosent i en ny meningsmåling.

Meningsmålingen InFact har gjort for Nettavisen gir KrF en oppslutning på 4,8 prosent, noe som plasserer partiet godt over sperregrensen på 4,0 prosent. Nettavisen har ikke måling fra forrige måned, og kan derfor ikke registrere endringene. I stedet henvises det til gjennomsnittet av alle meningsmålingene i september, som ga KrF en oppslutning under sperregrensen, på 3,5 prosent, følge nettstedet Pollofpolls.

– Nå har de tatt et byks fra sperregrensen, hvor de har vaket på en rekke målinger i høst. Så det ser noe bedre ut, men det svinger en del for partiet, sier fagsjef Knut Weberg i InFact.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Høyre får 26,1 prosent, Frp 14,7 prosent, Venstre 3,8 prosent, Ap får 24,4 prosent, Sp 11,2 prosent, SV 5,7 prosent, Rødt 4,1 prosent og MDG får 2,7 prosent i denne målingen.

Målingen ble gjennomført 9. november, og 1.009 personer har deltatt i meningsmålingen. Feilmarginen for totalutvalget er på pluss/minus tre prosentpoeng, ifølge InFact.

Les også
Nye medlemmer kan avgjøre om KrF skal felle regjeringen
Les også
Regissert innmelding i KrF?
Les også
Grøvan og Reiten ser rødt - advarer sentralstyret
Les også
KrF-veteran frykter at splittelsen vil spre seg gjennom hele partiet
Les også
En av fire lokallagsledere ønsker Grøvans og Reitens tredje vei