Ap-leder Jonas Gahr Støre, her under Arbeiderpartiets halvårlige pressekonferanse tidligere denne måneden, har fortsatt ingen grunn til å juble for meningsmålingene. På Vårt Lands partibarometer for juni får Ap bare 21,5 prosents oppslutning, det laveste på denne målingen siden 2002. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Ny bunnotering for Arbeiderpartiet

Arbeiderpartiet går på nok en smell i Vårt Lands juni-gallup. Ap går tilbake med 2,1 prosentpoeng til 21,5 prosent. Det er dårligst på 16 år på denne målingen.

Målingen ble tatt opp like etter og under en ny bølge med medieoppslag som setter søkelys på den opprivende interne striden partiet er inne i, skriver Vårt Land.

– Dette er veldig dårlig for Ap. Det som er ekstra alvorlig er at partiet går ytterligere tilbake etter fjorårets skuffende valg, sier valgforsker Svein Erik Tuastad.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Bakgrunnstallene fra målingen, som er utført av Norstat, viser at Ap lekker på alle bauger og kanter, både til den rødgrønne siden, til de borgerlige og til dem som sitter på gjerdet.

Statsminister Erna Solbergs Høyre går fram med 1,4 prosentpoeng til 27,8 prosents oppslutning, mens regjeringskollega Frp går tilbake med 0,3 prosentpoeng til 13,6 prosent. Venstre går fram med 1 prosentpoeng til 5,1 prosent. KrF holder seg på stedet hvil med 4,2 prosents oppslutning.

SV noterer seg for en marginal framgang på 0,3 prosentpoeng og lander på 7,5 prosent, mens Sp går tilbake med 1,1 prosentpoeng til 10,7 prosents oppslutning. MDG er solid under sperregrensen med sine 2,5 prosent (tilbake 0,2) mens Rødt er like solid over grensen med en framgang på 0,9 prosentpoeng til 4,9 prosent.

Sekkeposten «andre partier» ligger på 2,2 prosent, tilbake fra 2,3 prosent på maimålingen.

NTB

Les også
Katastrofemåling for Ap i Bergen
Les også
Kvinneflukt fra Ap
Les også
Ny måling: Rekordnedgang for Oslo Ap
Les også
Miljøprest går fra MDG til KrF
Les også
Unge Høyre-leder: – Gutter topper omtrent alle drittstatistikker som finnes