KrFs førstekandidat i Oslo, Erik Lunde, reagerer kraftig på tidligere Frp-leder Carl I. Hagens utspill om at alle båtflyktninger som kommer over Middelhavet, må returneres. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

KrF-topp avviser samarbeid med Frp i Oslo

KrF i Oslo reagerer kraftig på utspillet til Frps førstekandidat Carl I. Hagen om å returnere alle båtflyktninger som kommer over Middelhavet.

– Denne type utspill gjør at det er umulig for oss å sitte i byråd sammen etter valget, sier Oslo KrFs førstekandidat Erik Lunde til Aftenposten.

Også nasjonalt har konfliktnivået vært høyt mellom regjeringspartiet Frp og samarbeidspartiet KrF i spørsmålet om hvor mange Syria-flyktninger Norge skal ta imot.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I Oslo sitter KrF nå i byråd sammen med Venstre og Høyre, men har støtte fra Frp i mange saker.

– Jeg har stor respekt for Frps engasjement i en del andre store saker. Men Hagens utspill om å ta imot flyktninger og hans beskjed om å sende alle båtflyktninger i retur, gjør det ikke mulig for KrF og Frp å bli enige i et byråd, sier Lunde.

Hagen sa torsdag til Aftenposten og NRK at alle flyktningene må returneres for å sende et signal om at det er nytteløst å legge ut på den livsfarlige ferden over Middelhavet.

Les også
KrF går på stemmejakt hos minoriteterStemmerettKrF valgkamp
Les også
Slovakia vil bare ha kristne syriske flyktninger
Les også
Nærmere 900 menneskesmuglere pågrepet i Italia
Les også
Garanterer for kontantstøtte i hovedstadenKontantstøtte
Les også
Handlingsplan for å redusere aborttallene
Les også
Forsvant kampen om ekteskapet?
Les også
KrF vil bli kvitt pekefingerenKrF landsmøte