KrF scorer best hos Handikapforbundet

Etter en gjennomgang av alle partienes programmer konkluderer Norges Handikapforbund med at KrF i størst grad samstemmer med deres interesser.

Venstre ender med terningkast to opp i motsatt side av skalaen iHandikapforbundets vurdering, skriverAvisenes Nyhetsbyrå (ANB). Partiet mister poeng for lite konkrete tiltak og at de ønsker å ta forbehold om krav til universell utforming av boliger der det er hensiktsmessig.

Handikapforbundet har vurdert partiene på forholder seg til skjevfordelingen og utenforskapet som personer med funksjonshemninger opplever. KrF var eneste parti som fikk sekser på terningen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Ikke overraskende står motstanden mot sortering av fostre med nedsatt funksjonsevne sentralt hos KrF, heter det i forbundetsvurdering. Partiet roses for tiltak innenfor områder som arbeid, hjelpemidler og borgerstyrt personlig assistanse (BPA).

Rødt og SV får terningkast fem for å se muligheter framfor hindringer knyttet til funksjonshemmedes arbeids- og bosituasjon, samt tiltak for å fremme funksjonshemmedes muligheter til å delta i samfunnet.

De øvrige partiene fikk følgende terningkast: Sp 4, MDG 4, Høyre 3, Ap 3 og Frp 3.