KrFs kulturpolitiske talsperson Geir Jørgen Bekkevold varsler at partiet vil ha økt pressestøtte. Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix

KrF øker pressestøtten med 15 millioner

Kristelig Folkeparti foreslår i sitt alternative budsjett fredag å øke pressestøtten med 15 millioner kroner.

– Jeg er egentlig overrasket over at regjeringen og kulturministeren legger opp til kutt i mediestøtten i sitt forslag til budsjett, sier KrFs kulturpolitiske talsperson Geir Jørgen Bekkevold til Journalisten torsdag.

I regjeringens budsjettforslag videreføres pressestøtten på 313 millioner, noe som reelt sett er et kutt på rundt sju millioner ettersom støtten ikke økes i takt med den generelle prisveksten.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Også Arbeiderpartiet har lagt inn 15 millioner kroner til ulike pressetiltak – blant annet 10 millioner i produksjonsstøtte – i sitt alternative budsjett, opplyser mediepolitisk talsperson Trond Giske til Journalisten.

Senterpartiet foreslår i sitt alternative budsjett 12,5 millioner ekstra i vanlig pressestøtte, men legger på toppen av dette opp til en pott på 15 millioner i en egen «krisepakke» til mediebransjen. Det bekrefter Sps mediepolitiske talsperson Åslaug Sem-Jacobsen overfor NTB. Hun mener en slik pakke er nødvendig siden mediene er i en «kritisk fase».

Les også
KrF-leder i Rogaland beklager at «det ble som det ble»
Les også
KrF møter Listhaug ved forhandlingsbordet
Les også
Ap i strupen på regjeringen om abort
Les også
KrF kan likevel sørge for rødgrønn regjering
Les også
Sju av ti KrF-ere vil inn i Solberg-regjeringen