Hareide: – Enigheten kom ikke et sekund for tidlig

Venstre og KrF har fått mye gjennomslag i statsbudsjettet, forteller KrF-leder Knut Arild Hareide.

De borgerlige partiene ble lørdag ettermiddag enige omstatsbudsjettet for 2017.

– Det kom ikke et sekund for tidlig, saHareide på pressekonferansen partilederne hadde i lokalene til ASKO Norge i Oslo lørdag kveld.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg tror enhver nøytral observatør vil se at statsbudsjettet er blitt langt mer offensivt på klima. Med dette opplegget blir belønningen av de fossilene bilene tatt betydelig ned, sier Hareide, og legger til at det nå kuttes i klimagassutslippene, i tillegg til at blant annet satsingen på kollektivtransport og jernbane økes.

Se hele pressekonferansen her:

 

 

Ifølge TV 2 skal partene ikke være enige om en budsjettavtale i tradisjonell forstand, men en avtale støttepartiene kommer til å stemme subsidiært for i finansdebatten iStortinget mandag 5. desember.

– Etter en lang og krevende budsjettprosess, har vi nå kommet til en enighet som sikrer landet et forsvarlig budsjett samtidig som vi har fått gjennomslag for viktige løft for barn og familier, eldre og ikke minst reelle kutt i klimagassutslippene, sier Hareide i en pressemelding.

Hareide mener årets budsjettforhandlinger har vært ekstra krevende, særlig fordi regjeringen gikk inn i forhandlingene med et ultimatum, men atKrF hele tiden har vært konstruktive og stilte ingen ultimatum.