– Det er helt naturlig at vi vil ha ytterligere Frp-politikk i en plattform hvis vi skal gi på andre områder, sier Frps parlamentariske nestleder Helge André Njåstad til Vårt Land. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Frp krever nye seiere i regjeringsforhandlingene

Mens KrF bruker regjeringsforhandlingene til å fremheve egne kampsaker, varsler Frp at de vil benytte anledningen til å kreve det samme.

– Det er helt naturlig at vi vil ha ytterligere Frp-politikk i en plattform hvis vi skal gi på andre områder, sier Frps parlamentariske nestleder Helge André Njåstad til Vårt Land.

KrFs stortingsgruppe kunngjorde nylig at de vil kreve en ny regjeringserklæring for å være med i en Solberg-regjering. Men dersom en ny regjeringsplattform skal fremforhandles, er alle partier fristilt til å komme med egne krav rundt egne kampsaker.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– I forhandlingene kan det dessuten være forslag som Frp ikke fikk Høyre og Venstre med på, men som vi og KrF nå kan stå sammen om, poengterer Njåstad.

Leder for utdannings- og forskningskomiteen Roy Steffensen (Frp), nevner det å fjerne eiendomsskatten som et av kravene Frp kan komme med. Får KrF innrømmelser, må Frp få det også, fastslår han.

– For nå er en ny situasjon oppstått – og forhåpentligvis nye blanke seiere til partiene, sier han.

Les også
KrF på stedet hvil etter veivalget
Les også
Ropstad ber frustrerte KrF-ere vente med utmelding
Les også
Jeg trenger dere, og KrF trenger dere
Les også
Solberg: Ikke Høyres politikk å endre abortlovens 2c
Les også
108 tillitsvalgte og lokalpolitikere vurderer å forlate KrF