Frp-leder Siv Jensen oppfordrer til samarbeid med LO. – Det er mange saker Frp og LO har felles interesse av å løse for å gjøre hverdagen til norske arbeidere bedre, sier hun. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Fremskrittspartiet frir til LO

Finansminister og Frp-leder Siv Jensen mener partiet er et mer moderne og derfor bedre arbeiderparti enn Ap, og oppfordrer LO til samarbeid.

– Det er mange saker Frp og LO har felles interesse av å løse for å gjøre hverdagen til norske arbeidere bedre, sier Jensen til Dagbladet.

Frp som det nye arbeiderpartiet var tema under landsmøte nylig, og Jensen oppfordrer nå LO til samarbeid for å bedre arbeidsmiljøet på arbeidsplasser. Hun ønsker at de skal gå sammen i kampen mot sosial dumping og arbeidslivskriminalitet, og oppfordrer organisasjonen til å bryte det partipolitiske båndet de har til Ap.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Mange Frp-folk kunne tenke seg å være organiserte, men de betaler ikke kontingent hvis LO støtter et annet parti enn det de selv stemmer på, sier hun.

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen sier utspillet ikke er troverdig. Han mener utspillet kanskje kan forstås i lys av at Frps oppslutning i LO er halvert siden forrige valg.

– Frp i regjering har gjennomført tiltak til ugunst for arbeidsfolk. Og dette har de gjennomskuet, sier Gabrielsen.

Til oppfordringen om å bryte med Ap, svarer han at LO har samarbeidet med Ap i mer enn hundre år fordi de har hatt felles verdier og syn på hvordan samfunnet skal utvikles.

– Vi jobber med alle politiske partier om saker vi er opptatt av. Men Frp startet altså denne perioden med å erklære krig mot oss, sier han.

Les også
Anmelder LO for rasisme etter vedtak om Israel-boikott
Les også
Arbeiderpartiet mister velgere i LO
Les også
Listhaug: LO og Ap eier ikke 1. mai
Les også
Nei til alkohol i svensk LO
Les også
Palestinske fagforeningstopper misbrukte norsk pengestøtte
Les også
Ønsker mindre alkohol i fagbevegelsen
Les også
Ekspert mener offentlig ansatte har fått et pensjonstilbud de ikke bør si nei til