Flertall av KrFs fylkesledere åpner for Ap-samarbeid

Selv om et samarbeid med Arbeiderpartiet ikke er førstevalget, holder elleve av KrFs fylkesledere døra på gløtt for dette, ifølge TV 2.

Kanalen har spurt 16 av KrFs 19 fylkesledere hvordan de stiller seg til et eventuelt regjeringssamarbeid med Ap etter valget. Ifølge TV 2 er alle tydelige på at Arbeiderpartiet ikke er førstevalget, men elleve av dem holder døra på gløtt.

– Vi utelukker egentlig ingenting. Jeg føler at Arbeiderpartiet har orientert seg mot sentrum, og Høyre også mot sentrum. Så avstanden mellom de to store partiene er litt konstruert, på en måte. Og hvis vi er et sentrumsparti, så kan vi snakke med begge sider, sierOle Døvik, leder i Vestfold KrF.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg avDagen.

Ingen i partiledelsen hadde søndag anledning til å kommentere saken overfor TV 2.

IfølgeABC Nyheter ser ikke KrFU-lederIda Lindtveit Røse for seg et Ap-samarbeid.

– Vi har vært tydelige på at man bør søke samarbeid med Høyre og Venstre, og samarbeide på ikke-sosialistisk side. Det er vårt standpunkt, sier hun.