Budsjettavtalen stopper pressekutt

I budsjettavtalen mellom regjeringen og støttepartiene er forslaget om å kutte produksjonstilskuddet til avisene med ti millioner kroner, stoppet. KrF er fornøyd, men vil fortsatt jobbe for økt NRK-lisens.

– Jeg ble veldig skuffet over regjeringens forslag om kutt i pressestøtten da de la fram budsjettet i oktober. I en tid der mediene virkelig sliter var det helt feil medisin. Vi iKrF la i vårt alternative budsjett inn 15 millioner for både å rette opp kuttet og styrke ordningen. Jeg er glad for at vi i forhandlingene i hvert fall fikk rettet opp kuttet, sier mediepolitisk talspersonGeir Bekkevold i KrF tilKampanje.

Han ønsker også å kjempe videre i kulturkomiteen påStortinget for å sikre NRK økt lisens. Regjeringen vil fryse lisensen på dagens nivå, mens kringkastingssjefThor Gjermund Eriksen har bedt om en økning på 30 kroner per lisensmottaker.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg vil jobbe for å skape flertall for en økning på 30 kroner, og forventer å bli møtt med forståelse for det all den tid et bredt flertall i vår sa at i påvente av ny finansieringsmodell for NRK, må NRK sikres at lisensen indeksreguleres, sier Bekkevold.

Også Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet støtter lisensøkning.