Den britiske utenriksministeren Philip Hammond på en pressekonferanse i London 22. januar. Foto: Peter Nicholls / Reuters / NTB scanpix

Britisk utenriksminister langer ut mot Putin

President Vladimir Putin oppfører seg som en tyrann fra midten av 1900-tallet, mener Storbritannias utenriksminister Philip Hammond.

I et intervju med Sky News sier han også at den økonomiske nedgangen vil tvinge Russland til å endre på sine «forferdelige utenrikspolitiske eventyr».

– Ukrainerne kan ikke slå den russiske hæren, det er ikke praktisk mulig. Det må bli en politisk løsning, sier Hammond før han stempler Putin nærmest som en tyrann.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Denne mannen har sendt soldater over en internasjonal grense og okkupert et annet lands territorium i det 21. århundret, mens han oppfører seg som en slags tyrann fra det 20. århundret, sier han.

Samtidig retter Tysklands utenriksminister Frank-Walter Steinmeier kraftig kritikk mot sin russiske motpart, Sergej Lavrov.

– Det er Moskvas ansvar å finne felles interesser. Så langt har vi sett for lite til det. I talen til min kollega Lavrov i går kom han ikke med noen bidrag, sier Steinmeier. Han understreker at det ikke kan bli noen varig sikkerhet i Europa uten et samarbeid med Russland.

Både Steinmeier, Hammond og Lavrov har i helgen deltatt på den internasjonale sikkerhetskonferansen i München, som avsluttes søndag.

I sin tale lørdag anklaget Lavrov vestlige land for blant annet å lukke øynene for nasjonalister i Ukraina, som han mener er oppsatt på en etnisk rensing av den russiskspråklige befolkningen øst i landet.

Les også
Kim takker ja til Moskva-invitasjon
Les også
Auschwitz-overlevende ba om et ellevte bud
Les også
Navalnyj og flere hundre pågrepet i Moskva
Les også
Navalnyj får betinget fengselsdom
Les også
Annus horribilis