Illustrasjonsfoto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Bompengeparti vil utfordre Frp

Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) har samlet inn nok underskrifter til å bli et nasjonalt parti. Nå vil de utfordre Frp i landets største byer.

I dag har FNB plass i bystyret i Stavanger. Nå håper de å utfordre Fremskrittspartiet nasjonalt.

– Vi har sett at det har vokst fram en motstand mot bompenger i andre deler av landet også. Derfor ønsker vi å hjelpe andre som er interessert til å stille lister, forteller partileder Frode Myrhol i FNB til NRK.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Mandag leverte partiet 5.500 underskrifter til Partiregisteret i Brønnøysund. Målet er i første omgang å etablere seg i Oslo, Bergen, Tønsberg, Kristiansand, Trondheim, Drammen og Tromsø.

– Jeg tror vi kan hente en god del velgere som er misfornøyde med den bompengepolitikken Frp har bedrevet siden de kom i regjering, sier Myrhol.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) har liten tro på FNB som et nasjonalt parti.

– De har oppnådd fryktelig lite. I regjering har derimot Frp oppnådd veldig mye, selv om vi ikke har vunnet alle slag, sier han.

Men statsviter og førsteamanuensis ved Universitetet i Stavanger, Svein Erik Tuastad, mener FNB kan utnytte et politisk rom i politikken.

– Bompengepartiet kan si at de på en mye sterkere måte enn Frp faktisk kjemper knallhardt mot bompenger. Jeg har tro på at de kan vokse.

NTB

Les også
Fylkeslag vil gjøre Frp til miljøparti
Les også
Jensen vil vide ut Frp og ta eierskap om eldre
Les også
Bergen kommune møtes om femdoblet bompengetakst
Les også
Carl I. Hagen anmelder Lan Marie Nguyen Berg
Les også
Bergen kommune dropper femdoblet bompengetakst