Nestleder i Arbeiderpartiet Trond Giske, ønsker KrF hjertelig velkommen inn i Ap-varmen. Her holder han 1. mai-tale i Herredshuset på Jessheim. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Ap står klar med åpne armer til KrF

– Det KrF bruker uker og måneder på å forhandle med Høyre og Frp om, kunne vi blitt enige om på et kvarter, sier nestleder i Ap, Trond Giske.

Giske har lenge argumentert for at KrF og Ap bør finne sammen.

– Vi hadde et godt samarbeid under Gros tid. Siden den gang har Ap fått erfaring med å sitte i regjering med andre partier, og de gir oss gode skussmål. Så dette ser jeg store muligheter for, sier Giske til Dagsavisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han mener det er mye som forener kristendemokratiet og sosialdemokratiet i Norge, som ønsket om små forskjeller og en fellesskapsorientert politikk.

Nestlederen tar selvkritikk på at forholdet til KrF ikke er bedre enn det er.

– Litt av skylden for dét må vi ta selv. Da vi var i regjering i 1996/1997 var det ikke like lett for Bondevik å få gjennomslag hos oss, sier Giske.

Påtroppende nestleder i KrF Olaug Bollestad understreker at om partiet i 2017 for første gang skal vende seg mot venstre må det være fordi de får betydelig gjennomslag.

– Det er fint med frieri, men det må jo være reell politikk her. Det er fint å høre Støre sier at kontantstøtte kan være bra, og K-en i KRLE kan forbli, men det handler også om reell innflytelse i det samarbeidet som skal være, sier Bollestad.

Les også
KrF på vippen på ny målingKrfs landsmøte 2015
Les også
Bompengene øker med Frp
Les også
«Strålende» flyktningevedtak, mener KrFU-lederenKrfs landsmøte 2015
Les også
Gir aldri opp partiets sjelPartiet De Kristne (PDK)
Les også
Minnet om rødgrønn tørketid for KrF