Fiskeriminister Per Sandbergs videre skjebne i regjeringen blir etter alle solemerker avgjort mandag. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Aftenposten: Per Sandberg trekker seg i dag

Per Sandberg har gitt Fremskrittspartiet beskjed om at han går av som nestleder, i tillegg til at han trekker seg som fiskeriminister.

– Det har vært opp- og nedturer, og jeg er stolt av å ha vært med på å bygge Fremskrittspartiet til et stort og sterkt parti. Nå er likevel tiden inne for å gå videre, gjøre noe annet og få mulighet til å bruke mer tid på privatlivet, sier Sandberg.

Han har vært nestleder siden 2006, samme år som Siv Jensen ble valgt til partileder. Etter å ha fått massiv kritikk etter Iran-ferien sammen med kjæresten Bahareh Letnes, valgte Sandberg mandag å gå av som fiskeriminister. Kort tid etter kom beskjeden om at han også trekker seg som nestleder i partiet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vært viktig

Sandberg har vært stortingsrepresentant fra 1997 til 2017 og har ledet både Stortingets justiskomité og transportkomité.

– Per har vært viktig for Frp og regjeringen gjennom mange år. Han har gjort en formidabel innsats for partiet over mange år, og det blir et stort rom å fylle. Jeg mener likevel det er klokt at Per nå velger å gå av. Per er en av partiets mest erfarne rikspolitikere. Jeg vil takke for hans betydelige innsats for partiet over mange tiår, sier Jensen.

Hun møter pressen senere mandag i forbindelse med Sandbergs avgang.

Nesvik ny fiskeriminister?

Fiskeribladet skriver at tidligere parlamentarisk leder Harald Tom Nesvik i Fremskrittspartiet blir ny fiskeriminister i Solberg-regjeringen. Han var mandag formiddag på vei til Oslo, skriver Fiskeribladet.

Han skal også ha vært aktuell som statsråd tidligere, men hensynet til representasjon fra forskjellige distrikter gjorde det vanskelig for ham å ta posten, ifølge NRK. Politisk kommentator Magnus Takvam kaller Nesvik «det heteste tipset».

– Det har jeg ingen kommentar til, sier Harald Tom Nesvik til VG.

Han jobber hos brønnbåtselskapet Sølvtrans. Han skulle egentlig vært fylkesmann i Møre og Romsdal, men takket nei til jobben for å fortsette hos Sølvtrans, ifølge Fiskeribladet.