Høyre bykser fram på ny måling
Høyre øker oppslutningen med 3,8 prosentpoeng og er det klart største partiet på en ny meningsmåling fra Nettavisen.
Statsminister Erna Solberg (H) kan smile av tallene i Nettavisens siste meningsmåling. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Statsminister Erna Solberg (H)
...
Statsminister Erna Solberg (H) kan smile av tallene i Nettavisens siste meningsmåling. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Del

Partiet får 26,9 prosents oppslutning og ligger dermed nesten 6 prosentpoeng foran Arbeiderpartiet, skriver Nettavisen .

Arbeiderpartiet står nesten på stedet hvil med 21 prosent, men øker til gjengjeld avstanden til Senterpartiet, som faller med 1,2 prosentpoeng til 18,4 prosent. Det er Miljøpartiet De Grønne og samlegruppen Andre som faller mest. MDG hadde en svært sterk måling i januar, men faller fra 6,5 til 4,7 prosent. Andre faller fra 4,6 til 3,0 prosent.

For Fremskrittspartiet er målingen historisk dårlig. Partiet faller fra 8,4 til 7,5 prosent og er dermed mindre enn SV.

For de andre partiene er det kun små endringer (oppslutningen i januarmålingen i parentes): SV 8,6 (+0,8), Rødt 3,8 (+0,5), KrF 3,3 (+0,4) og Venstre 2,7 (+0,1).

Meningsmålingen er tatt opp av Sentio Research Norge AS for Nettavisen og Amedia i perioden 9. til 14. februar. 1.000 personer ble spurt om hva de ville stemt hvis det var stortingsvalg i morgen. Feilmarginen i målingen ligger på mellom 1,2 og 3,3 prosentpoeng.

nettavisen-partimåling-februar,innenriks,nyheter,politikk,meningsmålinger,norge,Riksnyheter,erna solberg,partimåling,høyre