Carl I. Hagen (Frp) kan bli den eneste stortingsrepresentanten over 70 år etter valget om åtte måneder. Foto: Heiko Junge / NTB

Carl I. Hagen kan bli eneste representant over 70 på Stortinget

Den 76 år gamle Frp-veteranen Carl I. Hagen er den eneste stortingskandidaten over 70 år som har en reell sjanse på stortingsplass etter valget til høsten.

– Jeg pleier å si det litt brutalt: Det kan ikke være slik at alle pensjonister skal sette seg på en benk i parken og vente på å dø av kjedsomhet, sier Carl I. Hagen tilVårt Land.

I fjor kjempet han seg til førsteplass på Oppland Frps valgliste. Det gir en reell sjanse til comeback på Stortinget til høsten. I tillegg kjemper Frp-nestoren om tredjeplassen iOslo.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Frp-profilen er eneste førstekandidat over 70 – ikke bare ieget parti, men blant alle partiene på Stortinget. Han er også den eneste i denne aldersgruppen med en reell sjanse til å blivalgt inn.

Kun seks førsteplasser og åtte andreplasser på partienes valglister bekles av kandidater som vil ha nådd pensjonsalderen på 67 år før valget 13. september.

– Eldre er helt klart underrepresentert. Hvis Stortinget skal speile velgerne sosialt, så er det problematisk, fastslår valganalytiker Svein Tore Marthinsen.