Tidligere Frp-politiker tiltalt for grove trusler med våpen
Tidligere Frp-politiker Mazyar Keshvari er tiltalt for grove trusler mot sin ekssamboer og risikerer flere år i fengsel. Keshvari nekter straffskyld.
Mazyar Keshvari, som nå har meldt seg ut av Frp og politikken, er tiltalt for grove trusler mot sin tidligere samboer. Arkivfoto: Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Mazyar Keshvari, som nå har me
...
Mazyar Keshvari, som nå har meldt seg ut av Frp og politikken, er tiltalt for grove trusler mot sin tidligere samboer. Arkivfoto: Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Del

Påtalemyndigheten mener han spilte «russisk rulett» med sin tidligere samboer og trakk av fem ganger, skriver Nettavisen .

Keshvari ble pågrepet i sitt daværende hjem i Rælingen i Akershus i februar 2019, og det ble gjort beslag av våpen i den forbindelse. Påtaleavsnittsleder Bente Gerner sier et lydopptak fra kvelden er ett av flere bevis i saken.

Kvinnen har forklart at hun var livredd. Hennes bistandsadvokat, Marte Svarstad Brodtkorb, sier at saken er alvorlig, og at det er en stor påkjenning for hennes klient å vente på utfallet.

– Min klient ser fram til å kunne legge saken bak seg, men er innforstått med at det blir tøft å møte i retten med den offentligheten det blir, sier Brodtkorb til Nettavisen.

Keshvari er i tillegg tiltalt for brudd på besøksforbud mot kvinnen, for å ha truet henne og for å ha motarbeidet aktører i rettsvesenet. Det siste punktet er det mest alvorlige i tiltalen og har en øvre strafferamme på seks års fengsel.

Påtalemyndigheten mener Keshvari ba kvinnen trekke vitneforklaringen sin, og sa at hun ikke ville gå ustraffet.

– Min klient nekter straffskyld etter tiltalen som er tatt ut, men ser fram til at saken kan avsluttes, og at han får renvasket seg i retten, sier forsvarer John Christian Elden.

keshvari-tiltale-grove-trusler,innenriks,nyheter,Kriminalitet og rettsvesen,politi,norge,Riksnyheter,mazyar keshvari,frp,bente gerner,marte svarstad brodtkorb,john christian elden