Vil at politiet skal få gripe inn mot nazisymboler
MDG i Kristiansand vil endre politivedtektene slik at politiet kan gripe inn mot bruk av nazisymboler. Frp spør om man da også skal forby hammer og sigd.
Illustrasjonsfoto: Tor Erik Schrøder, NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Tor Erik Sc
...
Illustrasjonsfoto: Tor Erik Schrøder, NTB scanpix
Del

Tidligere i år fikk MDG og SV nei til et lokalt forbud mot symboler som representerte hatefulle og rasistiske holdninger, skriver Fædrelandsvennen .

Men nå er saken aktualisert etter at tre sørlendinger ble frikjent for å ha heist et hakekorsflagg ved Arkivet i Kristiansand natt til 9. april 2018. De tre ble tiltalt for hatefulle ytringer, men ble frikjent i lagmannsretten i slutten av juni. Statsadvokaten besluttet i juli at saken ikke skal ankes til Høyesterett.

– Jeg ble veldig overrasket over at lagmannsretten kom fram til at det ikke var en hatytring, sier Hildegunn Tønnessen Seip, som sitter i formannskapet i Kristiansand for MDG.

Hun erkjenner at spørsmålet er vanskelig.

– Og det er ikke alt vi kan lovregulere. Men vi må ta en diskusjon om vi skal regulere dette når det innskrenker andres frihet og trygghet, sier hun

I Frp er de ikke enige:

– Det blir et spørsmål om å definere hva man skal regne som hatefullt. Hvis man skal forby hakekorset, så må man forby hammer og sigd også, sier Stian Storbukås, gruppeleder i Frp i Kristiansand bystyre.

– Vi får heller bekjempe det symbolene representerer, legger han til.

krsand-nazisymboler,innenriks,nyheter,politikk,minoriteter,norge,Riksnyheter,agder,frp,mdg,hildegunn tønnessen seip,nazisymboler,nazisme,naziflagg,stian storbukås