Partileder i Senterpartiet Trygve Slagsvold Vedum gjør det klart at et regjeringssamarbeid med Frp og Siv Jensen er uaktuelt. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Siv Jensen ber Trygve Slagsvold Vedum bytte side

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum befinner seg i selskap med skattekåte utgiftspartier, mener Frp-leder Siv Jensen. Nå ber hun Senterpartiet om å bytte side.

Arbeiderpartiet vil øke skatter og avgifter med 9,7 milliarder. SV med 23 milliarder, MDG med om lag 30 milliarder og Rødt nesten 40 milliarder, skriverDagbladet.

Men Sp-leder Trygve Slagsvold Vedums alternative budsjett matcher omtrent regjeringens skatte- og avgiftsnivå. De finner også rom for avgiftslettelser på 3,7 milliarder.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det gjør at Frp-leder Siv Jensen mener Senterpartiet befinner seg på feil side i politikken.

– Alt det Vedum sier tilsier at han burde samarbeide med Frp, men han legger i stedet opp til å samarbeide med de mest skattekåte partiene i Norge. Hvis han oppriktig mener det han sier, er han hjertelig velkommen til å samarbeide med Frp, sier Jensen tilDagbladet.

Vedum takker nei

Jensen blir imidlertid møtt med en kald skulder fra Vedum.

– Siden Frp kom inn i regjering, har de økt avgiftene med 6,3 milliarder og sørget for vekst i det statlige byråkratiet. De har satt i gang sentraliseringsreformer, det lokale politiet er svekket og det er nå mer ulv enn noen gang. Av alle disse grunnene er det utenkelig for Senterpartiet å samarbeide med Frp i regjering, sier Sp-lederen.