Statsminister Erna Solberg på pressekonferansen i regjeringens representasjonsanlegg om bompengesaken fredag kveld. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Solberg mener bomultimatumet ikke var regjeringens fineste øyeblikk

Statsminister Erna Solberg (H) innrømmer overfor TV 2 at det var flere uheldige sider rundt bompengeprosessen som endte med at hun stilte ultimatum.

I et intervju medkanalen sier statsministeren at hun ikke kunne være sikker på at regjeringspartnerne ville si ja til skissen hun la fram fredag kveld, men at regjeringspartiene var såpass nær en løsning at hun ikke så noen grunn til at noen skulle tre ut av regjeringsprosjektet.

I løpet av kvelden ble det imidlertid klart at alle partiene støttet skissen, men Venstre-leder Trine Skei Grande uttrykte stor misnøye med prosessen rundt hvordan regjeringskollegiet kom til en enighet. Statsministeren mener også det har vært uheldige sider.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det er mange grunner til å si at dette ikke var vårt fineste øyeblikk som regjering, men det er fordi det er ekte engasjement for de sakene vi diskuterer. Da er det ekte engasjement for å få mest mulig gjennomslag for egen politikk fra alle partiene rundt bordet, sier Solberg.