Christian Tybring-Gjedde kritiserer regjeringens utenriksstrategi. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Frp holdt utenfor da regjeringen jobbet med utenriksstrategi

Frps Christian Tybring-Gjedde reagerer på at regjeringen ikke involverte partiet da ny utenriksstrategi ble utviklet. Ap ble imidlertid orientert.

– Jeg blir frustrert når regjeringens nest største parti holdes helt utenfor i en så viktig sak, sier Frps utenrikspolitiske talsperson til Klassekampen.

Samtidig kritiserer han innholdet i meldingen som ble lagt fram av utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) forrige fredag, da Eriksen Søreide varslet at Norge skal bygge tettere allianse med europeiske land som Tyskland.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Strategimeldingen er på flere punkter kritisk til USAs alenegang i verdenspolitikken og argumenterer for at fremveksten av populistbevegelser truer norske interesser.

– Du kan ikke kritisere USA hele tida og så tro at de fortsatt skal være bestevenn med oss, sier Tybring-Gjedde.

Han reagerer også på at Ap-politiker Espen Barth Eide ble orientert om innholdet i meldingen mens den ble utviklet. Eide fortalte Klassekampen forrige uke at han holdt kontakt med utenriksministeren om saken.

– Når du snakker med den som du later som er din hovedkonkurrent i norsk politikk, og ikke oss, setter det Frp i et veldig dårlig lys, sier han.