Dag-Inge Ulstein blir ikke utviklingsministeren som må legge ned Norad. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Norad legges ikke ned – KrF-seier i regjering

I over et år har Norads skjebne vært uklar. Nå er det bestemt at direktoratet skal få ansvar for større deler av bistandsforvaltningen.

Lenge har Norad-ansatte gått en uviss fremtid i møte. IfølgeVGs opplysninger helte tidligere utviklingsminister Nikolai Astrup (H) og utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) mot en nedleggelse av Norad for et drøyt år siden, men med ny utviklingsminister i Dag-Inge Ulstein (KrF) er det nå bestemt at Norad ikke legges ned.

– Utviklingssamarbeidet er i endring og bistandsbudsjettet har økt betydelig over tid. For å nå bærekraftmålene og sikre at norske bistandsmidler når de aller fattigste, og mest utsatte gruppene, er det behov for sterke fagmiljøer og god forvaltning, sier utviklingsminister Dag-Inge Ulstein (KrF).

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Norad skal nå få ansvar for større deler av bistandsforvaltningen, mens Utenriksdepartementet skal dyrke politikkutvikling, overordnet innretting av bistanden og representasjon på viktige internasjonale arenaer, opplyser Utenriksdepartementet i en pressemelding.