Norad legges ikke ned – KrF-seier i regjering
I over et år har Norads skjebne vært uklar. Nå er det bestemt at direktoratet skal få ansvar for større deler av bistandsforvaltningen.
Dag-Inge Ulstein blir ikke utviklingsministeren som må legge ned Norad. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Dag-Inge Ulstein blir ikke utv
...
Dag-Inge Ulstein blir ikke utviklingsministeren som må legge ned Norad. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Del

Lenge har Norad-ansatte gått en uviss fremtid i møte. Ifølge VGs opplysninger helte tidligere utviklingsminister Nikolai Astrup (H) og utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) mot en nedleggelse av Norad for et drøyt år siden, men med ny utviklingsminister i Dag-Inge Ulstein (KrF) er det nå bestemt at Norad ikke legges ned.

– Utviklingssamarbeidet er i endring og bistandsbudsjettet har økt betydelig over tid. For å nå bærekraftmålene og sikre at norske bistandsmidler når de aller fattigste, og mest utsatte gruppene, er det behov for sterke fagmiljøer og god forvaltning, sier utviklingsminister Dag-Inge Ulstein (KrF).

Norad skal nå få ansvar for større deler av bistandsforvaltningen, mens Utenriksdepartementet skal dyrke politikkutvikling, overordnet innretting av bistanden og representasjon på viktige internasjonale arenaer, opplyser Utenriksdepartementet i en pressemelding.

norad-krf-seier,innenriks,nyheter,politikk,bistand,norge,Riksnyheter,dag inge ulstein,krf,kristelig folkeparti