BUING: Knut Arild Hareide ble møtt med buing fra salen da han advarte mot Donald Trump under Oslo Symposium fredag.

Beklager pipekonsert mot Hareide

Da tidligere KrF-leder Knut Arild Hareide kritiserte USAs president Donald Trump på Oslo Symposium fredag, begynte publikum å bue. Nå beklager arrangøren.

Oslo Symposium blir denne helgen arrangert for femte gang i regi av avisen Norge IDAG og Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalem (ICEJ). Blant fredagens talere var tidligere KrF-leder Knut Arild Hareide.

Hareide innledet med å snakke om høstens retningsvalg for KrF, og antydet selv at de fleste i salen på Oslo Symposium var uenig med ham i hvem partiet skulle søke regjeringssamarbeid med.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han snakket også om populisme, og da Hareide pekte på den amerikanske presidenten Donald Trump som en eksponent for nettopp populisme i USA, ble han møtt med alt annet enn applaus.

Publikum svarte med pipekonsert, og den tidligere KrF-lederen måtte be om stillhet før han kunne fortsette. Buingen avtok imidlertid ikke med det første.

– VI må ta avstand fra Trump som jevnt og trutt og bevisst lyver (...), som latterliggjør funksjonshemmede og snakker nedlatende om kvinner, fortsatte Hareide til høylytte protester fra de frammøtte i Oslo Kongressenter.

«Innenfor det vi skal tåle»

Lørdag morgen beklager Norge IDAG-redaktør Bjarte Ystebø for buingen mot Hareide.

«I går ble Knut Arild Hareide utsatt for buing på Oslo Symposium. Det beklager jeg. Det han sa i sin tale var trygt innenfor det vi skal tåle å høre. Vi er takknemlige til alle vår talere og ønsker at de skal bli tatt vel imot», skriver han påTwitter.

Hareide kommenterte også selv den kjølige mottakelsen han ble utsatt for på den konservative konferansen.

«Ja, jeg ble buet på. Men det må jeg tåle når jeg kommer med et tydelig budskap på Oslo Symposium. Så må de tåle å høre sannheten om Donald Trump og høyrepopulismen», skrev han påTwitter fredag.

Totalt skal 40 personer tale under Oslo Symposium 2019, blant dem Frp-leder Siv Jensen, Kjell Ingolf Ropstad (KrF), Sylvi Listhaug (Frp), forfatter Hanne Nabintu Herland og Alon Roth, Israels ambassadør til Norge.