Justisminister Tor Mikkel Wara (Frp). Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Samferdselsminister Jon Georg Dale overtar som fungerende justisminister

Justisminister Tor Mikkel Wara får permisjon etter at samboeren er siktet for ildspåsettelse av parets bil. Samferdselsminister Jon Georg Dale overtar.

– Dette er et stort sjokk for meg, men også for Tor Mikkel Wara og hans familie, sier statsminister Erna Solberg på en pressekonferanse torsdag ettermiddag, der også Frp-leder Siv Jensen deltok.

Statsministeren ble informert om saken torsdag ettermiddag, etter at politiet hadde fått rettens medhold i å pågripe Waras samboer og ransake parets bolig.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Laila Anita Bertheussen (54) er siktet for å ha diktet opp en straffbar handling.

Opplysningen om siktelsen var et sjokk for meg og hele regjeringen. Jeg ble informert om dette like før politiets pressekonferanse torsdag.

– Jeg ba da Tor Mikkel Wara og Siv Jensen om å komme til mitt kontor, umiddelbar, sier statsminister Erna Solberg.

– Jeg har lyst til å understreke at dette gikk veldig sterkt inn på Tor Mikkel, sier statsministeren.

– Dette er en tragedie for ham og hans familie. Wara ba i samtalen vi hadde om å få permisjon, og det vil han få i statsråd fredag. Samtidig utnevner vi samferdselsminister Jon Georg Dale som fungerende justisminister.

– Tor Mikkel vil ikke være tilgjengelig for pressen i dag. Han har behov for å ivareta sin familie i den vanskelige situasjonen de er oppe i nå, sier statsministeren.