Det norske flagget glimrer med sitt fravær i stortingssalen. Riksvåpenet har imidlertid fått plass over Oscar Wergelands maleri «Eidsvold 1814». Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix.

Frp-politiker vil ha det norske flagget inn i stortingssalen

Hvorfor er det ikke et eneste norsk flagg i Stortingssalen? – Jeg synes det er veldig spesielt, sier Frp-representant Erlend Wiborg, som nå tar saken videre.

– Flagget er noe alle nordmenn har til felles, uavhengig av kjønn, alder, religion, hudfarge eller annen bakgrunn. Da mener jeg det må komme til syne i landets nasjonalforsamling. Er det ett sted flagget hører hjemme i tillegg til på 17. mai, så må det være i stortingssalen, sier Wiborg til NTB.

Stortingsrepresentanten har reist en del rundt og besøkt parlamenter i andre land, og i flere av dem har det nasjonale flagget en framtredende plass. For eksempel besluttet det danske Folketinget å sette opp et flagg i 2017.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi skal ikke være flaue over flagget vårt. Tvert imot skal vi være stolte av dette og andre symboler, slik som Grunnloven, sier Wiborg.

– Vi skal ikke være flaue over flagget vårt, sier Erlend Wiborg (Frp). Han vil ha flagget inn i Stortingssalen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Denne uken henvendte Frp-politikeren seg til presidentskapet på Stortinget og ba dem om å ta tak i saken.

– Jeg håper henvendelsen blir tatt vel imot og at vi kan få en offentlig debatt om dette. Mange har sikkert formeninger om saken, alt fra kunstnere, arkitekter og historikere, sier han.

– Men hvor i salen skal flagget henge eller stå?

– Jeg er relativt åpen for å si det sånn. Jeg vil ikke låse meg. Det er en veldig ærverdig sal, og man skal være varsom med å gjøre store endringer og justeringer. Vi må ha en bred prosess, sier han.

Stortingspresident Tone Trøen (H) bekrefter at hun har mottatt forslaget.

– Det vil bli behandlet av presidentskapet på ordinær måte, opplyser hun.