Kristin Bergersen var blant dem som allerede før jul i 2017 krevde at daværende Ap-nestleder Trond Giske (bildet) måtte fratre sine verv i partiet. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Tidligere leder av Aps homonettverk melder seg ut

Kristin Bergersen, som en periode ledet Arbeiderpartiets homonettverk, forlater partiet. Det skriver hun selv på Facebook mandag.

– Da har jeg meldt meg ut av Arbeiderpartiet. Etter mange år som medlem og tillitsvalgt føles det som en lettelse, skriver Bergersen.

– Det er ikke på grunn av homonettverket eller Oslo Ap, hvor jeg har hatt mitt medlemskap, men på grunn av den kulturen som har fått fritt spillerom i så mange år, skriver hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Bergersen var statssekretær i Justisdepartementet under Grete Faremo, og hun var leder av Aps homonettverk i årene 2015–2016.

Bergersen var blant dem som allerede før jul i 2017 krevde at daværende Ap-nestleder Trond Giske måtte fratre sine verv i partiet. Giske trakk seg som nestleder i januar i fjor etter at Ap hadde fått flere varsler om seksuell trakassering og upassende oppførsel fra hans side.

Giske beklaget sin oppførsel, men framholdt samtidig at det var kommet «grunnløse og falske varsler». Han har avvist anklagene om seksuell trakassering.