Protesterer mot nytt forslag om abortforbud i Polen

Tusenvis av svartkledde demonstranter tar igjen til gatene i Polen i protest mot et nytt forslag om å forby abort i det katolske landet.

Mandag var det demonstrasjoner i flere polske byer der demonstrantene viste sin motstand mot lovforslaget, som er fremmet av lederen for regjeringspartietLov og rettferdighet, Jaroslaw Kaczynski.

Kaczynski ønsker å forby abort for å sikre at fostre som er døde eller svært misdannede likevel fødes, slik at de kan døpes og få en begravelse.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Dersom den gravide kvinnens liv står i fare eller graviditeten skyldes voldtekt, skal abort fortsatt tillates, ifølge forslaget.

Tidligere i oktober avviste den polske nasjonalforsamlingen et forslag fra en aktivistgruppe som ønsket å totalforby abort. Forslaget utløste også den gang en rekke protester, og mange boikottet både jobb og studier for å delta i demonstrasjoner.

Den gjeldende abortloven ble innført i 1993 og slår fast at abort kun er tillatt hvis den gravide kvinnens liv står i fare, fosteret er uhelbredelig skadd, eller hvis voldtekt eller incest er årsaken til svangerskapet. Abortloven er en av Europas strengeste.