STORTSTILT: Det blir storstilt pinsefestival i Oslo 2. pinsedag med deltakelse fra en rekke migrantmenigheter i byen. Bildet fra Pinsefestivalen og markeringen utenfor Stortinget i pinsen 2014.

Stor tverrkulturell pinsefest i Oslo

Til vanlig samles nordmenn og innvandrere i hver sine kirker og lokaler i helgene. I pinsen samles de til storstilt pinsefest i Østre Aker kirke i Oslo.

– Vi vil synliggjøre gudsrikets vakre mangfold i Norge. Dette blir veldig kjekt, og håpet er at vi skal bli like mange som i fjor da det kom over tusen deltakere, sier koordinator Lemma Desta til Dagen.

En rekke migrantmenigheter i Oslo inviterer til pinsetreff med flotte aktiviteter og mye god mat utenfor Østre Aker kirke andre pinsedag klokka 16.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Klokka 18 går de inn i kirken og er med på en sprudlende, økumenisk gudstjeneste der den kenyanske pinsepastoren Paul Omaya fra Oslo International Family Church taler.

Alt foregår både på norsk og engelsk.

Les mer i Stevneguiden.no - der du finnermøter, konserter, gudstjenester og stevner i Kristen-Norge!

Et møtested

– Vi ønsker å lage et møtested i pinsen der folk fra norske menigheter kan treffe folk fra andre land som bor i Norge. Den første kristne menighet ble dannet i Jerusalem denne dagen av over 3.000 mennesker fra hele den kjente verden. Vi vil feire pinsen som de aller første gjorde det, med en stor, tverrkirkelig flerkulturell festival, sier Desta som arbeider i Flerkulturelt Kirkelig Nettverk i Norges Kristne Råd.

Han forteller at Kristent Innvadrerarbeid (KIA) pleier å arrangere internasjonal gudstjeneste i pinsen. Den norske kirke og migrantmenigheter har utviklet et godt samarbeid i Groruddalen i Oslo.

Takk til Norge

– Særlig Pinsefestivalen 2014 og takknemlighetsmarkeringen utenfor Stortinget var en milepæl for oss. Vi takket de folkevalgte for det landet vi får lov å bo i og som har gitt oss så mye, sier Desta.

Han er imidlertid litt skuffet over at norske medier ikke brydde seg om den store festivalen i fjor som var en del av feiringen av Grunnlovsjubileet.

– Men det er vel typisk for media, de er ute etter konflikter og bryr seg lite om slike positive arrangementer som dette, sier 
Desta.

Artikkelen fortsetter under annonsen.