Pave Frans på vei til en velko
...
Pave Frans på vei til en velkomstseremoni på Wawel slott i Krakow. Foto: Kacper Pempel / Reuters / NTB scanpix
Paven: – Verden er i krig, men ikke religionskrig
Del
Pave Frans mener at det pågår en verdenskrig, men han mener at krigen ikke handler om religion.

– Vi må ikke være redde for å si sannheten, verden er i krig fordi den har mistet freden, sa paven til journalister da han onsdag var på vei i et fly fra Roma til Krakow i Polen.

– Når jeg snakker om krig, mener jeg krig om interesser, penger, ressurser, ikke religion. Alle religioner ønsker fred, det er de andre som ønsker krig, sa paven .

LEDER: Når gudstjenestedeltakere blir terrorofre

Uttalelsen kom dagen etter at en eldre katolsk prest ble brutalt drept i et terrorangrep i en kirke ved Rouen i Nord-Frankrike.

– Denne hellige presten, som døde idet han holdt messe i kirken, er ett offer. Men hvor mange kristne, uskyldige, barn er blitt rammet? Det ordet vi hører ofte, er utrygghet, men det virkelige ordet er krig. Verden har vært i en fragmentert krig en god stund. Det var én i 1914, én i 1939-45 og nå dette, sa paven med referanse til første og andre verdenskrig .

Rundt 200.000 personer deltok under åpningsmessen for stor katolsk ungdomsfestival i Krakow tirsdag. Det var i utgangspunktet ventet rundt 500.000 deltakere, men en rekke terrorangrep den siste tiden ser ut til å ha lagt en demper på frammøtet.