KrF-leder Knut Arild Hareide har grunn til å smile. På Norfaktas partibarometer for juli går partiet hans fram 2 prosentpoeng. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

KrF og Frp svinger seg opp på partibarometer i juli

Kristelig Folkeparti og Fremskrittspartiet går mest fram på partibarometeret for juli som Norfakta har utført for Klassekampen og Nationen.

KrF går fram 2 prosentpoeng og får en oppslutning på 5 prosent, noe som er den høyeste oppslutningen partiet er målt til i Klassekampen/ Nationen siden valget i fjor.

Fremskrittspartiet går mest fram av samtlige partier med 2,3 prosentpoeng til en oppslutning på 14,8 prosent. De to andre regjeringspartiene går tilbake, Høyre med 3,1 prosentpoeng til 26,3 prosent og Venstre med 1,1 prosentpoeng til 3,4 prosent.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Arbeiderpartiet ser ingen ende på elendigheten og gjør nok en svak måling med 23,7 prosent, tilbake 0,4 prosentpoeng i forhold til målingen i juni.

SV går derimot markert fram med 1,5 prosentpoeng til 7,5 prosent. Senterpartiet faller nesten tilsvarende med 1,6 prosentpoeng og får en oppslutning på 9,7 prosent på målingen som er utført 3. og 4. juli.

I likhet med Venstre er også Rødt og Miljøpartiet De Grønne (MDG) under sperregrensen på 4 prosent på målingen. Rødt har en oppslutning på 3,9 prosent, tilbake 0,5 prosentpoeng, mens MDG går fram 0,3 prosentpoeng til 3,7 prosent.

Les også
Tilbakegang for Ap og Frp på ny måling
Les også
Flertall for regjeringsskifte på ny måling
Les også
Rødgrønt flertall på ny måling
Les også
Ny måling: Rekordnedgang for Oslo Ap
Les også
Borgerlig flertall på ny måling
Les også
Ny bunnotering for Arbeiderpartiet