Flyplassen Orly evakuert og all trafikk innstilt etter skyteepisode

En mann er skutt og drept på Orly-flyplassen ved Paris etter å ha tatt et våpen fra en soldat. Han kobles til en annen skyteepisode i byen samme morgen. 

Den neste største flyplassen i den franske hovedstaden ble evakuert etter skytingen rundt klokka halv ni lørdag morgen. Begge terminalene ble stengt.

– En mann tok et våpen fra en soldat og gjemte seg i en butikk på flyplassen før han ble skutt og drept av sikkerhetsvakter, sierPierre-Henry Brandet, talsmann for innenriksdepartementet til nyhetsbyrået AFP.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ingen andre personer ble såret i hendelsen.

Soldaten som ble fratatt våpenet er en del av antiterrorstyrken Sentinelle, som holder vakt flere steder i Frankrike for å forhindre angrep.

– Vi hadde stilt oss i kø for å sjekke inn til flyet til Tel Aviv da vi hørte tre eller fire skudd i nærheten, sier en flypassasjer til AFP.

– På vei

Anti-terrorpolitiet rykket ut, og bombeeksperter gjennomsøkte flyplassen på jakt etter mulige eksplosiver. Brandet opplyser at det ikke ble funnet noe.

Tidligere lørdag ble en politimann skutt og såret under en trafikkontroll nord for Paris.

– Mannen som ble skutt og drept påOrly lørdag, hadde tidligere på dagen skutt og såret en politimann i den nordlige delen av den franske hovedstaden, sier politikilder til Reuters.

AFP skriver at politiet nå mener mannen som ble skutt og drept på Orly har en kobling til skyteepisoden tidligere lørdag.

Sikkerhetskilder opplyser ifølge nyhetsbyrået at mannen som ble skutt og drept på Orly, er en kjenning av fransk etterretning, og han skal ha vært en "radikalisert muslim", ifølge Reuters.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Flytrafikk omdirigeres

Flyplassen er evakuert, og all flytrafikk blir omdirigert

Omtrent 3.000 personer ble evakuert fra den sørlige terminalen på flyplassen. All flytrafikken til Orly er stanset og omdirigeres til flyplassenCharles de Gaulle, ifølge franske luftfartsmyndigheter.

Høy beredskap

Norwegian flyr til Orly, men selskapet har ingen avganger til flyplassen lørdag.SAS har et fly i lufta på vei til Charles de Gaulle-flyplassen i den franske hovedstaden. Charles de Gaulle ligger nord for Paris.

Orly er den nest største flyplassen ved Paris etter Charles de Gaulle og har både innenriksflyginger og internasjonale ruter til destinasjoner i Europa og Afrika.

Frankrike er fortsatt i høy beredskap etter en serie terrorangrep; blant annet massakren i konsertlokaletBataclan og flere andre steder i november 2015 oglastebilangrepet i Nice sist sommer. I midten av februar gikk en mann til angrep mot vakter ved museetLouvre i Paris.