Mistenkte skal være lokalisert i Frankrike

To væpnede personer som er mistenkt i forbindelse med terrorangrepet mot Charlie Hebdo, er lokalisert nord i Frankrike torsdag ved lunsjtider, opplyser kilder ifølge nyhetsbyrået AFP.

Følg utviklingen av terrorsaken på dagen.no

De to gjerningsmennene politiet jakter på er sett i en hvit Renault Clio, lik den som ble kapret etter terrorangrepet onsdag, ifølge avisa Le Parisien. De skal ha blitt observert i fylket Aisne nord for Paris.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det skal også ha blitt sett våpen i bilen. Mennene i bilen stemmer med signalementet til de etterlyste.

Ett minutts stillhet

Terrorangrepet onsdag har vakt sjokk og fordømmelse fra hele den vestlige verden. Eksplosjoner og skyting i og rundt hovedstaden skaper også frykt i Frankrike.

Torsdag markerte det franske folk markerte ett minutts stillhet for å markere sin avsky mot terrorangrepet og sin støtte til Charlie Hebdo. Tolv mennesker ble drept i angrepet.

Gata utenfor redaksjonslokalene til satiremagasinet i Paris var full av folk og paraplyer i regnværet.

Foran EU-parlamentet i Brussel samlet det seg også en stor menneskemengde torsdag klokka 12. Overalt kunne man se plakater med påskriften «Je suis Charlie» – «Jeg er Charlie»

Sju pågrepet

Fransk politi har pågrepet sju personer i jakten på gjerningsmennene bak terrorangrepet mot Charlie Hebdo.

– Det er en pågående etterforskning. Sju personer er pågrepet, sa innenriksminister Bernard Cazeneuve til radiostasjonen Europe 1 torsdag morgen.

Ifølge en politikilde skal det dreie seg om både kvinner og menn i miljøet rundt de to brødrene som er mistenkt for å stå bak angrepet, melder AFP.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Kjenninger av etterretningen

Også statsminister Manuel Valls uttalte torsdag til radiokanalen RTL at flere hadde blitt pågrepet i jakten på gjerningsmennene, men han ønsket ikke å gå inn på hvor mange det dreier seg om.

To antatte gjerningsmenn er fortsatt ikke funnet, ifølge Valls. De to er kjent for etterretningen, og de ble «uten tvil» fulgt med på allerede før terrorangrepet mot det franske satiremagasinet onsdag.

Tolv personer ble drept og elleve såret i angrepet på Charlie Hebdo onsdag formiddag. Tilstanden er kritisk for fire av de sårede. (©NTB)

Vebjørn Selbekk: – Vi kan ikke la oss kneble av terror

Fakta om Charlie Hebdo

* Fransk satiremagasin, grunnlagt i 1992. Utkommer hver onsdag i et opplag på 75.000 (2011). Bladet har en venstreorientert profil.

* Redaktør er Stéphane «Charb» Charbonnier.

* Trykket de omstridte danske Muhammed-karikaturene i 2006.

* Ble som følge av dette i 2007 saksøkt av to muslimske organisasjoner, men saken kom ikke for retten.

* I 2011 ble magasinets redaksjonslokaler brannbombet, etter at magasinet kom ut med en karikaturtegning av profeten Muhammed på førstesiden.

* Tross dette har magasinet fortsatt å trykke tegninger av Muhammed og andre religiøse autoriteter.

* I 2010 vant magasinet en rettssak mot en katolsk organisasjon, som hadde stevnet det for å knytte pedofil virksomhet til et Jesus-sitat.

NTB

Les også
Intens menneskejakt etter terrorangrep i Paris
Les også
Norske aviser trykket Charlie Hebdos tegningerFakta om Charlie Hebdo
Les også
Frykter terrorangrepet vil kneble pressen
Les også
– Vi kan ikke la oss kneble av terror
Les også
Gjerningsmenn ropte «Gud er størst» på arabisk