Foto: Håkon Mosvold Larsen / N
...
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Solberg om Orlando-skytingen: – Forferdelig
Del
Statsminister Erna Solberg tror ikke det bli nødvendig med ekstra sikkerhetstiltak under Pride-paraden i Oslo i juni etter massakren i Orlando lørdag.

Minst 50 mennesker ble drept da en mann åpnet ild på en nattklubb for homofile i Orlando i Florida natt til søndag. Selv om det ikke er fastslått, virker det sannsynlig at gjerningsmannen rettet sitt angrep mot de homofile.

LES: – IS har lag ut bilde av Orlando-gjerningsmann

17. juni starter Pride-festivalen i Oslo, for LHBTI -personer (Lesbiske, homofile, bifile, transpersoner og intersex) fra hele landet, men statsministeren sier til TV 2 at hun ikke tror det blir nødvendig med ekstra sikkerhetstiltak der.

– Men det er opp til politiet, som til enhver tid vurderer det, sier Solberg til TV 2.

Lørdag talte statsministeren til Regnbuedagene i Bergen , som hun omtaler som en glede og en fest.

Solberg legger til at det er viktig å ikke konkludere med at dette var et angrep mot de homofile før til politietterforskningen er ferdig.

LES OGSÅ: FRI-leder: – Et stort og åpent sår i det skeive miljøet

orlando-solberg,utenriks,nyheter,Kriminalitet og rettsvesen,norge,Riksnyheter,oslo,hordaland,erna solberg,statsministeren,solberg,orlando,florida,pride,oslo pride,terrorangrep,terror,terrorisme,terrorister,isis,isil,daesh,is,islamsk stat,den islamske staten,homofili,homofile,lhbt,orlando-angrepet,usa