FEIRER: Øyvind Haraldseid, gen
...
FEIRER: Øyvind Haraldseid, generalsekretær i det som nå heter Misjonskirken Norge, feirer navneendringen med UNG-leder Svein Aksel Nakkestad. Foto: Markus Plementas, KPK
Misjonsforbundet skifter navn og logo
Del
Misjonsforbundet er fra i går av historie. Nå heter det Misjonskirken. Dette medfører også «ny» logo.

Den ble presentert på en pressekonferanse i går, og den eneste forskjellen er at teksten under det hvite korset er endret. Der står det nå Misjonskirken Norge.

Det er første gang Det Norske Misjonsforbund (DNM) bytter navn siden kirkesamfunnet ble stiftet i 1884.

– Navneendringen vil gå inn i kirkehistorien, kanskje ikke som en stor hendelse, men likevel som en milepæl. Det er ikke ofte et kirkesamfunn endrer navn, sier generalsekretær Øyvind Haraldseid .

LES: – Vi må løfte blikket

DNM, eller Misjonsforbundet, som det er blitt kalt i dagligtalen, heter nå Misjonskirken Norge. Barne- og ungdomsorganisasjonen Misjonsforbundet UNG endrer samtidig navn til å hete Misjonskirken UNG. Speiderarbeidet heter heretter Misjonskirken Speiderkorps (MSK).

– Begrunnelsen for navneendringen er at vi tydeligere ønsker å framstå som et kirkesamfunn i Norge. Det er et ønske om å bli forstått som det vi faktisk er, sier Haraldseid til Kristelig Pressekontor.

Diskutert siden 2002

Navnendringen ble offisielt innført i går, og det ble høytidelig markert med foredrag og marsipankake med den nye logoen. Flere gjester var invitert, blant andre tidligere generalsekretær i Misjonforbundet Bjørn Øyvind Fjeld og Knut Refsdal , generalsekretær Norges Kristne Råd .

Det har lenge vært snakket om å endre navn i Misjonsforbundet. Allerede i 2002 var saken oppe i generalforsamlingen, men ble den gang nedstemt.

– Den gang var det ikke satt en agenda på et navn. Det var mange forslag og flere toneangivende ledere og forkynnere i Misjonsforbundet hadde ulike tanker om hvordan en navneendring skulle være. Det skapte en opplevelse av at vi må beholde navnet vi har, sier Haraldseid.

LES OGSÅ: Nytt navn på gammelt nettverk

I 2008 hadde organisasjonen et kommunikasjonsprosjekt og fikk hjelp av kommunikasjonsbyrået Dale+Bang som stilte spørsmål ved om navnet kommuniserer hva Misjonsforbundet egentlig er.

– Vi fikk beskjed om at navnet vårt ikke kommuniserer godt og at det heller burde hete noe som f.eks Misjonskirken. Det var der ideen ble sådd, sier Haraldseid.

Overveldende flertall

Hovedstyret tok senere opp saken og fikk mandat av generalforsamlingen i 2014 til å utarbeide et navneendringsforslag til generalforsamlingen i år.

– Det kom ingen negative tilbakemeldinger i 2014, og det kunne nesten vært vedtatt da, men vi synes det var fornuftig å forankre det enda bredere og først gjøre det endelige vedtaket i år, sier generalsekretæren.

LES MER: Israelsmisjonen vurderer å kutte både «Israel» og «misjon»

Under generalforsamlingen den 7. mai møtte det nye navneforslaget svært lite motstand. Et overveldende flertall gikk da inn for å endre navnet til Misjonskirken Norge. Under landsmøtet til Misjonsforbundet UNG i sommer ble det også der vedtatt å endre navn.

NY TEKST: Slik ser logoen til ut. Foto: Misjonskirken
 

bjørn øyvind fjeld,dale+bang,dnm,knut refsdal,logo,misjonsforbundet,misjonskirken,misjonskirken norge,misjonskirken speiderkorps,misjonskirken ung,msk,norges kristne råd,øyvind haraldseid,det norske misjonsforbund,misjon,misjonsforbundet ung,kpk,kristelig pressekontor,nkr,navneendring,navneskifte