Islamkritikeren Geert Wilders
...
Islamkritikeren Geert Wilders vil vise karikaturer av profeten Muhammed på nederlandsk TV. Foto: Stig-Åke Jönsson / NTB scanpix
Wilders vil vise Muhammed-karikaturer på TV
Del
Den nederlandske politikeren og islamkritikeren Geert Wilders varsler at han vil vise karikaturtegninger av profeten Muhammed under en TV-sending viet partiet hans, skriver BBC.

I forrige måned var Wilders hovedtaler under karikaturutstillingen som ble angrepet av to væpnede menn i Garland, Texas. Skildringer av Muhammed regnes som støtende for mange muslimer.

Les også:

IS hevder å stå bak Texas-angrepet

Charlie Hebdo uenig i sammenligning med Texas-skyting

To menn drept ved utstilling av Muhammed-karikaturer i USA  

På TV

Wilders avslører ikke når TV-sendingen vil finne sted, men ifølge BBC sier han at han vil vise fram karikaturene fordi den nederlandske nasjonalforsamlingen har nektet å stille dem ut i sine lokaler.

– Terrorister må innse at de aldri vil vinne og hvor viktig ytringsfriheten er for oss i Nederland, sier han i en uttalelse.

Wilders er leder for Frihetspartiet (PVV) og har uttrykt sin avsky for Islam og masseinnvandring. Blant annet har han bedt om at koranen skal forbys i Nederland.

I desember i fjor ble det kunngjort at han vil bli tiltalt på grunn av påstander om at han har trigget rasehat mot landets marokkanske befolkning.

Mer debatt: Her er de siste 100 publiserte meningsinnleggene i Dagen

forbud,koranen,innvandring,islam,politikk,tv,muslimer,usa,texas,garland,profeten muhammed,muhammed-karikaturer,geert wilders,nederland-wilders-karikaturer,utenriks,nyheter,Krig og konflikter,terrorisme,europa,nederland