Kriminalteknikere fra Nordre Buskerud politidistrikt undersøker branntomten etter brannen av asylmottaket i Hemsedal natt til 11. november. Foto: Henrik Skolt / NTB scanpix

Vitne pågrepet etter asylbrann i Hemsedal

Politiet pågrep onsdag et vitne etter brannen i asylmottaket på Tuv i Hemsedal natt til 11. november. Fredag kan han bli fremstilt for varetektsfengsling.

Ifølge Dagbladet er mannen, som var beboer på Hemsedal statlige mottak, siktet for falsk forklaring. Politiet har ennå ikke funnet brannårsaken.

– Han sitter fortsatt i arresten. Vi vil vurdere varetektsfengsling fredag, sier politiadvokat og påtaleansvarlig i saken, Per Thomas Omholt i Nordre Buskerud politidistrikt, til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Omfattende etterforskning

Den mistenkte har tolkebehov på arabisk, ifølge politiadvokaten.

– Avhør og andre deler av etterforskningen har avdekket at forklaringen hans ikke stemmer. Foreløpig sitter han i arrest, og så må vi undersøke omstendighetene, sier Omholt.

Nesten alle de 162 beboerne på mottaket er avhørt av politiet siden brannetterforskningen startet i midten av november. I tillegg har politiet innhentet informasjon om telefoni i området fra basestasjoner, og de har gjort tekniske undersøkelser på branntomta.

Ingen skadd

Omholt sier til NTB at etterforskningen fortsetter uavhengig av pågripelsen av vitnet.

– Brannetterforskningen fortsetter med full styrke, men jeg kan ikke gå inn på hva mannen har forklart.

Den første meldingen om brannen kom klokken 1.45, natt til onsdag 11. november etter at en brannalarm var utløst ved asylmottaket.

Alle de 162 beboerne ble evakuert. Verken beboere eller ansatte ble fysisk skadd.

Kjøkken- og administrasjonsdelen av bygningen ble fullstendig nedbrent. (©NTB)

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Storbrann ved asylmottak i Hemsedal – uviss årsak