Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix

Venstre-topper villige til å ofre søndagshandel

Sju av tolv spurte fylkesledere i Venstre er villige til å droppe søndagsåpne butikker og sikre både helgefreden og husfreden. De vil ikke at saken skal føre til brudd i det ikke-sosialistiske samarbeidet.

Mens regjeringspartiene vil åpne for handel på søndager, er støttepartiene delt. KrF er sterkt imot, og dermed er Høyre og Frp avhengige av Venstre for å sikre flertall. Venstre er for en liberalisering, men flere fylkesledere er villige til å føye seg etter støttepartner KrF, skriver Klassekampen.

– Hvis den saken er så viktig for KrF som man får inntrykk av, så syns jeg Venstre bør bøye seg for KrF, sier fylkesleder Geir Kjell Andersland i Hordaland Venstre.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Også Maren Hersleth Holsen i Østfold er villig til å legge programfestet Venstre-politikk til side.

– Jeg vil anbefale at vi legger den ballen død. Ikke bare fordi KrF presser oss, men også fordi det ikke er noe folkekrav om søndagsåpne butikker.

Sju av tolv fylkesledere avisen har snakket med åpner for å gi seg i dette spørsmålet. Irene Dahl i Troms og Roger Granum i Oppland er av dem som derimot mener partiet bør holde fast ved det som er vedtatt.

– Venstre bør stå for egen politikk. Nå har vi en mulighet for å få gjennomslag for vårt standpunkt, sier Granum.

Les også
Krass leder slår tilbake mot kritikkKrFs veivalg
Les også
Hareide: – Vi bryter ikke samarbeid over søndagsåpne butikker
Les også
KrF-valet - eit mysterium?
Les også
KrF – kirke og politikk
Les også
KrFs demografiske utfordring
Les også
Nå begynner KrFs veivalgAps frierier