Samantha Power mener at FN bør granskes etter anklagene om soldatvoldtekter i Den sentralafrikanske republikk. Foto: Lucas Jackson / Reuters / NTB scanpix

USA vil ha gransking av FN etter soldatovergrep

USAs FN-ambassadør Samantha Power ønsker en gransking av FNs håndtering av påstandene om at franske soldater har voldtatt barn i Den sentralafrikanske republikk.

Power mener at granskingen bør konsentrere seg om hvor raskt anklagene ble meldt til relevante myndigheter, hvor raskt de reagerte og om ofre og vitner ble gitt tilstrekkelig anonymitet.

– Vi har behov for at denne uavhengige granskingen av håndteringen skjer raskt, sier Power.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Alle personene, både i medlemsstatene og innen FN-organisasjonen, som var involvert i behandlingen av disse groteske påstandene, må involvere seg og gjøre alt de vet tilgjengelig, legger hun til.

Franske myndigheter kunngjorde før helgen at de har startet etterforskning av de 14 soldatene som skal ha forgrepet seg på barna. Anklagene ble først omtalt i en FN-rapport.

De franske soldatene var i Den sentralafrikanske republikk for å gjenopprette ro og orden etter et statskupp i landet i 2013. (©NTB)