Migranter som ble berget av det norske skipet Siem Pilot går i land på den italienske øya Sicilia. Om lag 137.000 flyktninger og migranter har kommet til Europa etter å ha tatt seg over Middelhavet i årets første seks måneder, ifølge UNHCR. Foto: Guglielmo Mangiapane / Reuters / NTB scanpix

UNHCR: 137.000 har krysset Middelhavet hittil i år

Flertallet av de 137.000 menneskene som har krysset Middelhavet i første halvdel av 2015, flyktet fra krig, konflikter og forfølgelse, ifølge en rapport fra UNHCR.

Krisen i Middelhavet er hovedsakelig en flyktningkrise, fastslår FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) i en rapport onsdag.

En tredel av mennene, kvinnene og barna som ankom Italia eller Hellas, er fra Syria, viser rapporten. Disse er omtrent sikret å få flyktningstatus eller andre former for beskyttelse.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det andre og tredje mest vanlige landet er Afghanistan og Eritrea, og menneskene som kommer derfra, får nesten alltid får vurdert flyktningstatus, fastslår UNHCR.

– Mens Europa snakker om den beste måten å håndtere den økende krisen i Middelhavet, må vi være klare: Flesteparten av menneskene er flyktninger som trenger beskyttelse fra krig og forfølgelse, sier FNs høykommissær for flyktninger, António Guterres.

Les også:

Les også
Så feil kan man ta
Les også
IS solgte 42 yazidi-kvinner til krigere i Syria
Les også
– Stolt av norsk redningsskip
Les også
– IS vil ta Bagdad og Damaskus
Les også
En gründer på fluktBidayaty
Les også
Norsk bistand til kamp mot terror og menneskesmugling
Les også
Aldri har flere vært på flukt i verden